En delekærv er ikke altid en delekærv

Revisionsdato: 18.07.2018

Når en tablet har en delekærv, skelner man mellem, om "Tabletten kan deles i to lige store dele", eller om "Delekærven er der, for at tabletten kan deles, så den er nemmere at synke, ikke for at kunne dosere to halve tabletter".  

 

Information om delekærv på præparatbeskrivelserne på medicin.dk 

 

På medicin.dk informeres sådan: 

 

  • Doserbar delekærv/krydskærv
    Når delekærven/krydskærven deler tabletten i lige dele vil der stå "Delekærv"/"Krydskærv" i parentes, i feltet "Dispenseringsform" på pro.medicin.dk (og i feltet "Lægemiddelformer" på min.medicin.dk). Hvis delekærven/krydskærven derimod kun er til for at lette indtagelsen, vil der ikke stå noget om delekærv/krydskærv.

 

  • Delekærv/krydskærv til at lette indtagelse
    På beskrivelsen af præparater, hvor delekærven/krydskærven ikke kan bruges til at dosere til to halve tabletter/fire kvarte tabletter, vil der i feltet "Dosering" (gælder både pro og min) stå: "Bemærk: Delekærven/krydskærven kan anvendes til at lette indtagelse. Det kan ikke garanteres, at en halv/kvart tablet indeholder halv/fjerdedel dosis."

 

Er en delekærv altid en delekærv?
 

NB: Parallelimport 

Ved parallelimporterede lægemidler kan tablettens udseende skifte fra batch til batch. Derfor angiver vi ikke, om der er delekærv eller ej på parallelimporterede lægemidler. 

 

Læs mere om forskellige typer tabletter og kapsler på min.medicin.dk. 

 

Se den lille animationsfilm om delekærv: 

 

 

Eller læs om lægemidler til oral administration på pro.medicin.dk. 

 

Forfattere