Omfattende influenzaaktivitet

Publiceret: 04.01.2013

Statens Serum Institut skriver: "Det er forventeligt, at der er sæsoninfluenza på denne tid af året og den aktuelle situation er ikke udtryk for en egentlig influenzaepidemi. Der er formentligt også andre luftvejsvirus i omløb. 

  

Andelen af borgere der har kontaktet praktiserende læge og vagtlæge med influenzalignende symptomer steg igen i uge 52. Der er også set en fordobling i antal patienter, der har fået påvist influenza, og en markant stigning i andelen af prøver, der testes positive for influenza i hele Danmark. Der er tale om almindelige sæsoninfluenzavirus, som årets influenzavaccine beskytter imod.

Der er indtil videre i denne sæson blevet indlagt 10 patienter med influenza på landets intensivafdelinger heraf seks i uge 52. Alle patienter på intensivafdelingerne har risikofaktorer, der disponerer for et alvorligt forløb af influenza.

Da langt de fleste patienter hos vagtlægerne ikke bliver podet, ved man ikke med sikkerhed, hvilke andre luftvejsvirus der er i omløb udover influenzavirus.

Tilbud om gratis influenzavaccination til gravide i 2. og 3. trimester gælder indtil 1. marts 2013". 

  

Læs nyheden på Statens Serum Instituts hjemmeside

Læs om influenza og influenzavirusantigener på pro.medicin.dk.