Tre nye film - STOP TÆNK TJEK

Publiceret: 22.04.2020

 

Styrelsen for Patientsikkerhed og Promedicin.dk er klar med tre nye film, der skal hjælpe sundhedspersonale med at håndtere de lægemidler, hvor der er størst risiko forbundet med fejlhåndtering. Filmene kan ikke mindst være en støtte til de medarbejdere, som træder til i den ekstraordinære situation med COVID-19 og hjælper kolleger med at løse opgaver, de ikke normalt løser.  

 

Sundhedsvæsenet har i disse tider et stort fokus på COVID-19. Men der er samtidig andre vigtige sundhedsopgaver, der skal løses hver dag. En af dem er at sørge for, at borgere og patienter får den rigtige medicin.  

 

Styrelsen for Patientsikkerhed og Promedicin.dk lancerer i dag tre nye film om risikosituationslægemidler. De er en del af kampagnen STOP TÆNK TJEK, som sætter fokus på at reducere antallet af alvorlige medicinfejl.  

 

De første fire film blev lanceret i forbindelse med WHO’s internationale patientsikkerhedsdag 17. september 2019, og med de sidste tre om gentamicin, kalium og digoxin er der nu film om samtlige syv risikosituationslægemidler. 

 

 

 

Redskab til sundhedspersonale 

Filmenes budskaber formidles af social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker, som er filmenes målgrupper. Filmene kan bruges som en let tilgængelig måde at få viden om håndteringen af risikosituationslægemidler i en travl hverdag. 

 

”Vi håber, at vi med disse film giver sundhedspersonalet et brugbart redskab, så de hurtigt og nemt kan få den nødvendige viden om håndtering af risikosituationslægemidler, hvor fejl kan have store konsekvenser for patienten,” siger overlæge Lena Graversen, der er enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed. 

 

Og Medicin.dks direktør, Henrik Villadsen, samstemmer:  

”Sikker anvendelse af lægemidler er en af medicin.dks fornemmeste opgaver. Derfor er vi glade for det samarbejde, vi nu har med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor vi sammen sætter fokus på risikosituationslægemidlerne. Vi håber, at sundhedspersonalet vil opleve at få et let tilgængeligt læringsværktøj i de syv film, som STOP TÆNK TJEK-kampagnen i alt består af.” 

 

Se kampagnen og hent materiale 

Se kampagnesiden med de syv film og materiale til download STOP TÆNK TJEK

Læs mere om risikosituationslægemidlerne på pro.medicin.dk

 

Kontakt projektleder Tone Marstrand Reersted på tmr@dli.dk, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.