Ny, hurtig og effektiv søgefunktion på medicin.dk

Publiceret: 03.01.2011

Af: Tone Marstrand, 3. januar 2011 

 

"Search as you type" - hedder det blandt fagfolk. Det er den funktion, der gør, at din computer foreslår dig ord, du kan søge på, mens du skriver i søgefeltet. Det er en kæmpe fordel for brugeren, fordi du lynhurtigt kan orientere dig i forslagene og vælge det, der har størst relevans for dig. 

 

"Tidligere var der mange af siderne i medicin.dk, der var svære for brugerne at finde. Hvis siden ikke lige havde en overskrift, der var et præparatnavn, eller havde en titel, som brugeren kendte eller kunne regne ud, ja så var det stort set umuligt at finde den side. Men de tider er heldigvis forbi" siger Direktør Jørgen Aagren 

 

Søgefunktionen er, på en hjemmeside som medicin.dk, det felt, der bliver brugt allermest. Derfor har det ligget aller øverst på medicin.dks ønskeliste til forbedringer. Og brugerne er ikke sene til at udtrykke deres begejstring på forhånd. "Det er bare lige det, jeg har brug for, når jeg søger og det bare skal gå stærkt" siger læge Philip Reersted, der allerede har prø-vet at bruge den ny søgefunktion. 

 

Hva nu vis jaj ik kan stave?
Ud over at den nye søgefunktion indeholder search as you type funktionen, så er den også udbygget med en bedre fonetisk søgefunktion. Den fonetiske søgefuktion betyder, at hvis du er i tvivl om, hvordan et ord staves, så hjælper computeren dig. 

 

Hvis du fx søger på "skovflot" i stedet for "skovflåt", så præsenterer systemet dig for den eller de sider, der stavemæssigt ligner det, du søgte på. På den måde gør det ikke noget, hvis du ikke kender den præcise stavemåde af et ord. 

 

Vi håber du bliver glad for den nye søgefunktion - god fornøjelse.