Vitamin B2 (riboflavin)

A11H

Revideret: 16.05.2018

De fysiologisk aktive coenzymer - flavocoenzymerne flavinmononukleotid (FMN) og flavinadenindinukleotid (FAD) - katalyserer mange redoxreaktioner, bl.a. mitokondriernes elektrontransport. Kliniske mangelsymptomer er meget sjældne. Anbefalet daglig indtagelse er 1,3-1,7 mg. Mælk yder det største bidrag til indtagelsen, men riboflavin findes i mange levnedsmidler, hvor man optager ca. 60-70% (2319)

Referencer

2322. Institute of Medicine. Dietary Reference Intakes for Thiamin, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6, Folate, Vitamin B12, Pantothenic Acid, Biotin and Choline. 1998; , http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23193625 (Lokaliseret 7. juni 2016)
 

2319. Dainty JR, Bullock NR, Hart DJ et al. Quantification of the bioavailability of riboflavin from foods by use of stable-isotope, labels and kinetic modeling. Am J Clin Nutr. 2007; 85(6):1557-64, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17556693 (Lokaliseret 6. juni 2016)

 
 
 
Gå til toppen af siden...