FAQ pro.medicin.dk Antibiotika-app

Revisionsdato: 04.01.2021

Hvor henter jeg appen? 

App'en findes til iOS og Android. Du kan hente den i App Store eller Google Play.  

 

Hvad koster den? 

Appen kan hentes gratis i App Store eller Google Play. Minimum systemkrav: iOS: 7.0, Android: 4.4 

 

Pro.medicin.dk Antibiotika logo 

 

Hvad indeholder appen? 

Appen indeholder den samme information som Antibiotikavejledningen på Medicin.dk for professionelle, dvs. vejledninger til behandling af infektionssygdomme, der behandles med antibiotika. Appen indeholder desuden relevante lægemiddelgrupper og præparater.  

Appens indhold er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens "Vejledning om ordination af antibiotika" fra 2012. Appen indeholder primært links til andre steder i appen. Enkelte links er eksterne, og går fx til medicin.dk (for professionelle). Du skal have netforbindelse for at disse links, kan bruges. 

 

Hvad kan jeg søge på? 

Du kan søge på præparatnavn, indholdsstof, lægemiddelgruppe, bakterienavn eller sygdom. Du kan både søge på sygdommens danske og latinske betegnelse. 

 

Kan jeg lave bogmærker? 

Ja. Gå ind på det emne, du ønsker at give et bogmærke, og klik på ikonet i øvre højre hjørne - så ændres det lille ikon fra at være "tomt" til at være udfyldt. Når du vil hente dine bogmærker frem, klikker du på bogmærkeikonet i app'ens menulinje. Det ligger i bunden af skærmbilledet på iOs og i toppen af skærmbilledet på Android. 

 

Hvordan sletter jeg et bogmærke? 

Gå ind på den side, der ikke længere skal være bogmærket. Klik på bogmærkeikonet i øvre højre hjørne, så ændres ikonet fra at være udfyldt til at være "tomt" - og siden er nu slettet fra dine bogmærker. 

 

Skal jeg have internetforbindelse for at hente appen? 

Ja, når du henter appen, skal du have internetforbindelse. Første gang du skal åbne appen, kan det tage lidt tid at få adgang til informationen, fordi appen skal hente store mængder data. Næste gang du skal bruge appen, er der ingen ventetid.  

 

Skal jeg have internetforbindelse for at bruge appen? 

Nej, det behøver du ikke. Når data i appen er hentet ligger indholdet på din telefon. Hver 14. dag - i takt med opdateringer fra Lægemiddelstyrelsen - opdateres appen automatisk i baggrunden. Når appen skal opdateres, kræves internetforbindelse. Har du ikke internetforbindelse, når der er opdateringer klar, kan du bruge data fra forrige opdatering. 

 

Hvem står bag appen? 

Informationen i "Pro.medicin.dk Antibiotika" er udarbejdet med bidrag fra de samme forfattere og referenter som Antibiotikavejledningen på medicin.dk. Indholdet i appen er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens "Vejledning om ordination af antibiotika" fra 2012. Dansk Lægemiddel Information A/S har udviklet appens tekniske del. 

 

Kontakt 

Kontakt os på kontakt@medicin.dk, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.