Coronavirus og COVID-19

Revisionsdato: 20.11.2020

Coronavirus og COVID-19 på pro.medicin.dk og min.medicin.dk 

På medicin.dk - både pro og min.medicin.dk - er den redaktionelle retningslinje, at vi udelukkende informerer om lægemidler og behandling, når der foreligger solid evidens. Det er endnu ikke tilfældet med hensyn til behandlingen af og vaccinen mod COVID-19. 

 

Forskere i hele verden arbejder intenst på at finde en virksom behandling af COVID-19, og de lægemidler der har vist effekt indtil videre, er remdesivir og dexamethason.  

 

En nylig rapport fra WHO, baseret på studier med ca. 7.000 patienter, peger dog på, at remdesivir alligevel ikke har den oprindeligt påviste effekt, hvorfor de ikke længere anbefaler brugen. Remdesivir er ikke markedsført i Danmark, og beskrives derfor ikke på medicin.dk. 

 

Find mere information her:  

 

 

Specifikt til sundhedsfaglige: 

Dansk Selskab for Infektionsmedicin opdaterer løbende deres COVID-side med de nyeste behandlingsvejledninger.  

 

Om coronavirus og COVID-19 generelt 

Coronavirus er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.  

 

Udbruddet af den ny coronavirus-sygdom begyndte i slutningen af 2019, hovedsageligt i Kina, og bredte sig hurtigt til resten af verden. Den 11. marts 2020 erklærede WHO, at der var tale om en pandemi - altså en epidemi på flere kontinenter. 

 

Det ny coronavirus kaldes ”coronavirus SARS-CoV-2”.  

WHO har givet sygdommen, som virus forårsager, navnet COVID-19, som står for Corona Virus Disease 2019. 

 

Læs mere om ny coronavirus og COVID-19 på en af de nævnte hjemmesider. 

 

Ansvarshavende redaktør, Henrik Friis  

Kommunikationsansvarlig, Tone Marstrand Reersted