STOP TÆNK TJEK - ny kampagne

Publiceret: 17.09.2019

 

I anledning af WHO’s internationale patientsikkerhedsdag lancerer Styrelsen for Patientsikkerhed og Medicin.dk en ny kampagne om lægemidler, der kræver særlig opmærksomhed - de såkaldte risikosituationslægemidler. Kampagnen skal bidrage til, at der sker færre medicineringsfejl. 

 

Stop Tænk Tjek 

 

En ny kampagne lanceret af Styrelsen for Patientsikkerhed og Medicin.dk skal sætte fokus på risikosituationslægemidler dvs. lægemidler, der kræver særlig opmærksomhed. 

 

Kampagnen, STOP TÆNK TJEK, lanceres på WHO’s første verdensomspændende internationale patientsikkerhedsdag 17. september 2019.  

 

Det overordnede budskab er, at sundhedspersonalet skal kende de syv grupper af risikosituationslægemidler, og forstå, hvordan de skal håndtere dem.  

 

Kampagnen er bygget op om en række læringsfilm om risikosituationslægemidler - i første omgang om fire af de syv lægemiddelgrupper. Indholdet i de korte film bliver formidlet af social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker og sætter fokus på, hvordan man undgår fejlmedicinering. Filmene er velegnet til undervisningsbrug. 

 

Se kampagnefilmene og download materiale