AstraZeneca-vaccine tages ud af brug

Publiceret: 14.04.2021

 

Vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca blev den 11. marts 2021, ud fra et forsigtighedsprincip, sat midlertidigt på pause. Pauseringen skete på baggrund af indberetninger af alvorlige tilfælde med blodpropper, hos personer der er blevet vaccineret med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca.  

 

Den 14. april meddeler Sundhedsstyrelsen, at det er besluttet, at Danmark fortsætter vaccineudrulningen mod COVID-19 uden AstraZeneca-vaccinen.  

 

Sundhedsstyrelsen skriver i nyheden den 14. april 2021: 

"Der er sammenhæng mellem tilfælde af sjældne, men alvorlige tilfælde af blodpropper, blødning og lavt antal blodplader og COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca (Vaxzevria®). Sammenholdt med, at der er en god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark, og at der er andre tilgængelige vacciner mod COVID-19, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte vaccinationen mod COVID-19 uden vaccinen fra AstraZeneca 

 

Læs nyheden fra den 14. april 2021 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

 

 

Sundhedsstyrelsen skrev i nyheden fra den 11. marts: 

 

"På baggrund af den bekymring, som er rejst fra lægemiddelmyndighederne, har Sundhedsstyrelsen, ud fra et forsigtighedsprincip, valgt at pausere vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca. Pausen varer indtil videre i 14 dage, og Sundhedsstyrelsen vil sammen med Lægemiddelstyrelsen lave en ny vurdering i uge 12. 

 

”Vi er midt i den største og vigtigste vaccinationsudrulning i Danmarkshistorien. Og lige nu har vi brug for alle de vacciner, vi kan få. Det er derfor ikke nogen let beslutning at sætte én af vaccinerne på pause. Men netop fordi vi vaccinerer så mange, så er vi også nødt til at reagere med rettidig omhu, når der er viden om mulige alvorlige bivirkninger. Det er vi nødt til at få afklaret, før vi kan fortsætte med at bruge vaccinen fra AstraZeneca,” udtaler Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen. 

 

Læs nyheden i sin helhed på Sundhedsstyrelsens hjemmeside