Tips og tricks til Medicin.dk

Revisionsdato: 24.05.2022

 

Er teksten for svær? 

Er du ikke fagperson, så anbefaler vi dig at bruge medicin.dk - borger i stedet for "professionel". Medicin.dk borger er en oversættelse af professionel, og sproget er helt almindeligt dansk - uden brug af fagtermer. Hvis du er nyuddannet, eller under uddannelse inden for sundhedssektoren, kan det være en god hjælp for dig at skifte frem og tilbage mellem professionel og borger. Det kan du gøre med et enkelt klik: 

 

Ét klik fra "professionel" til "borger" 

Der er kun et klik fra en beskrivelse af medicin på medicin.dk professionel til samme beskrivelse på medicin.dk borger. Linket er placeret lige over kvikmenuen (sorte pile). 

Tips og tricks 

 

Indholdsfortegnelsen er en kvikmenu 

På de fleste sider på medicin.dk professionel er en indholdsfortegnelse øverst på siden (se blå pil ovenfor). Emnerne står alfabetisk. Når ordene i menuen er blå, er de klikbare, og du kan med et enkelt klik, komme til præcis det emne du ønsker - du behøver altså ikke scrolle ned i bunden af siden. Er ordet i indholdsfortegnelsen gråt, betyder det, at der ikke er information om netop dét emne i teksten. 

 

Send eller udskriv lægemiddelinformation til patienten 

Hvis du gerne vil orientere en patient/borger om hans eller hendes medicin, kan du gå på medicin.dk - borger. Herfra kan du printe en læsevenlig version af præparatbeskrivelsen til patienten. Du kan også klikke på "send"-ikonet, indtaste patientens mailadresse og sende informationen direkte til patientens indbakke. Send- og printikonerne er placeret i øvre højre hjørne på både professionel og borger (røde pile). 

 

Medicin.dk indeholder andet end præparatbeskrivelser 

Vi er nok mest kendt for vores præparatbeskrivelser - altså informationen om det enkelte lægemiddel, se eksempel, men vi er så meget mere. Se fx vores genkend-side, hvor du kan indtaste information om medicinens udseende og den vej finde ud af, hvad det er. Eller se oversigt over beregnere, behandlingsvejledninger, lægemiddelgrupper og en række generelle artikler om fx interaktioner, bivirkninger, forgiftninger mv. 

 

Flere søgeresultater 

Vil du have flere resultater, når du søger? Hvis du vælger et søgeord fra "drop down menuen", får du kun vist den specifikke side, du har søgt på. Men hvis du i stedet klikker på "Enter", når du har skrevet dit søgeord (eller dele af det), får du vist ALLE resultater indenfor det område, du har søgt på. Resultaterne bliver vist i kategorier i bokse øverst (blå pil nedenfor). Så, næste gang du ikke finder det, du søger i "drop-down-menuen", så prøv at klikke enter.  

Eksempel, hvor du skriver "Smerter" i søgefeltet og klikker "Enter": 

 

Søgefunktion pro.medicin.dk 

 

FAQ 

Læs også medicin.dk's FAQ.  

 

Du er velkommen til at skrive til kontakt@medicin.dk, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.