Seponering

Revisionsdato: 07.03.2023

Er der information om seponering på Medicin.dk Professionel? 

Ja, vejledning til seponering finder du på beskrivelsen af det enkelte lægemiddel på Medicin.dk. 

 

Den enkelte forfatter og referent på Medicin.dk afgør, hvorvidt der skal være en seponeringsvejledning på en lægemiddelbeskrivelse. Det kan fx fravælges, hvis forfatter og referent vurderer, at det er irrelevant, eller hvis seponeringen er så kompleks, at man ikke kan skrive en generel vejledning. 

 

Hvor finder du information om seponering? 

I de tilfælde hvor der er en seponeringsvejledning på Medicin.dk Professionel, vil du kunne finde den under afsnittet Doseringsvejledning - under overskriften "Seponering". Se eksempel her. I enkelte tilfælde kan seponering nævnes under afsnittet Forsigtighedsregler, se nedenfor.  

 

Find information om seponering ved at klikke på Doseringsvejledning eller Forsigtighedsregler i indholdsfortegnelsen: 

 

Seponering 

Tip: 

Er du i tvivl om seponering nævnes i beskrivelsen, så lav en søgning på siden; hold ctrl-tasten nede og klik på "f". Skriv "seponering" og klik enter, så får du vist de steder på siden, hvor ordet "seponering" nævnes. 

 

Hvis du gerne vil have uddybende information om seponering, kan du finde det i beskirvelsen af hele lægemiddelgruppen - se fx Aftrapning af antidepressiva

 

Seponeringsliste fra IRF i Sundhedsstyrelsen 

IRF i Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med regionerne udgivet en vejledning i seponering; Seponeringslisen 2023. Listen indeholder lægemiddelgrupper, hvor seponering ofte er relevant. Seponeringslisten indeholder desuden generelle tommelfingerregler for seponering. Listen er opdateret i november 2021.