Standardprodukter
V06
Revideret: 06.01.2023
Mette Borre (Forfatter),
Dansk Selskab for Klinisk Ernæring
Indledning | Anvendelsesområder | Behandlingsvejledning | Præparatvalg | Doseringsforslag | Nedsat lever- og/eller nyrefunktion | Kontraindikationer | Forsigtighedsregler | Patientsikkerhed | Bivirkninger | Interaktioner | Graviditet | Amning | Forgiftning | Farmakodynamik | Farmakokinetik | Tilskud | Præparater | Referencer
Standardprodukter er sondeernæring eller drikke, der anvendes som supplement til den almindelige kost eller som eneste ernæring. Benævnes standardprodukt, da de kan dække de fleste patienters behov og indeholder hovedparten af energitilførende og essentielle næringsstoffer i fysiologisk hensigtsmæssigt indbyrdes forhold.
Formålet med anvendelse af standardprodukter er at opretholde eller genoprette normal ernæringstilstand hos patienter, hvor dette ikke er muligt ved almindelig fødeindtagelse. De opdeles i to kategorier, fuldgyldige og ikke-fuldgyldige afhængig af indholdet af makro- og mikronæringsstoffer.
