Kariyat

Revideret: 07.04.2016

Indledning 

Drogen er et ekstrakt fra bladene af busken Andrographis paniculata. Bladene indeholder det stærkt bittertsmagende diterpenlakton andrografolid, som i dyreundersøgelser har immunstimulerede effekter. 

  

Det registrerede præparat er et kombinationspræparat med russisk rod (Eleutherococcus senticosus). 

  

Anvendelse 

  • Naturlægemiddel til lindring af forkølelsessymptomer.
  • Naturlægemiddel ved træthed og rekonvalescens.

  

Evidens for virkning  

Der er utilstrækkelig evidens for effekt på forkølelsessymptomer og ingen evidens for effekt ved træthed og rekonvalescens. 

En meta-analyse af 5 kontrollerede studier viste signifikant bedring på forkølelsessymptomer (hoste) ved indtagelse af præparater indeholdende andrographis sammenlignet med placebo (2900). Der var dog signifikant heterogenicitet blandt de inkluderede studier. Der er ikke udført kontrollerede undersøgelser for evt. effekt på træthed og konvalescens hos mennesker. 

  

Bivirkninger  

Ingen bivirkninger er beskrevet. Se i øvrigt ginseng

  

Yderligere information 

På Lægemiddelstyrelsens hjemmeside er der adgang til en database, der indeholder produktresumeer for alle registrerede naturlægemidler, se Produktresumé - naturlægemidler

 

Referencer

2900. Wagner L, Cramer H, Klose P et al. Herbal medicine for cough: a systematic review and metaanalysis. Forsch Komplementmed. 2015; 22:359-68, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26840418 (Lokaliseret 3. juni 2016)
Gå til toppen af siden...