Opbevaring og destruktion af medicin

Revisionsdato: 28.11.2022

 

Hvordan skal jeg opbevare min medicin? 

Medicin skal opbevares forsvarligt, helst i et aflåst skab, og altid uden for børns rækkevidde. Det gælder også, når du har din medicin med uden for hjemmet, fx i din taske. 


For at sikre den bedste holdbarhed skal du opbevare medicin tørt og som regel ved stuetemperatur, dvs. ikke på badeværelset. 

For at sikre den bedste holdbarhed skal du opbevare medicin tørt og som regel ved stuetemperatur, dvs. ikke på badeværelset.Hvis medicin skal opbevares i køleskab, vil det stå på etiketten.  

Det gælder visse øjendråber og vitaminpræparater. Visse lægemidler skal ikke opbevares i køleskab, når de først har været åbnet, det gælder fx insulinpenne

 

Hvordan kan jeg se, om min medicin er udløbet?
På etiketten skal der stå, hvornår din medicin udløber, fx kan der stå: Anv. inden Nov. 2023. 

 

Mange lægemidler holder kun i kort tid efter, de er åbnet, fx øjendråber, øredråber og insulinpenne. På etiketten kan der stå: Holdbarhed 1 måned efter åbning. Husk at skrive på etiketten hvilken dato, du har åbnet medicinen. 

 

Tag ikke medicin efter udløbsdatoen - og giv det heller ikke til andre. Er du i tvivl om, din medicin stadig kan bruges, så spørg på apoteket. 

 

Må jeg hælde min medicin om? 

Hæld aldrig medicin over i anden emballage, bortset fra doseringsæsker. Det kan sksbe fejl og i nogle tilfælde forkorte holdbarheden af medicinen. 

 

Hvordan skal jeg smide medicin ud? 

Aflevér gammel medicin og medicinrester på apoteket. Apoteket sørger for, at medicinen bliver destrueret på forsvarlig vis. Hæld aldrig medicin i vasken eller i toilettet, og smid det ikke i skraldespanden. 

 

Læs mere om oplysningerne på æsken og etiketten eller tag med PillePalle på rundtur.  

 

 

 

Forfatter(e)