Resoribletter

Revisionsdato: 28.11.2022

 

Resoribletter skal anbringes i munden, under tungen, hvor de vil gå i opløsning. Lægemidlet bliver igennem optaget direkte i blodbanen via mundens slimhinde. På den måde undgår man, at lægemidlet passerer mavesækken. 

 

Resoribletter bruges især, hvis det virksomme stof i medicinen ødelægges af mavesyre, eller hvis man ønsker en hurtig virkning, fx ved hjertekrampe, som behandles med nitroglycerin. For at få den bedste virkning af en resoriblet, bør spyttet ikke synkes, før resoribletten er helt opløst. 

 

Eksempel på resoribletter 


Resoribletter 


Depotresoribletter er resoribletter, hvor indholdsstoffet langsomt afgives fra resoribletten, og derefter optages gennem mundens slimhinde. En depotresoriblet skal anbringes så højt oppe som muligt mellem kinden og tandkødet. Her vil den gå i opløsning i løbet af nogle timer. 

 

Sublingualfilm anbringes under tungen eller på indersiden af kinden. Det er en tynd film, som indeholder lægemiddelstoffet, og som hurtigt går i opløsning.  

Fugt munden, inden du lægger filmen under tungen eller ind ved kinden, men undgå at drikke eller spise, før filmen er opløst. 


Resoribletter, depotresoribletter og sublingualfilm må ikke tygges. Hvis de synkes ved en fejl, virker de ikke. 

 

Læs også om andre typer tabletter.  

Læs mere om andre former for lægemidler.  

 

Forfatter(e)